Sweden
Logga in

Svea Ekonomi och Specter satsar på friktionsfri lösning för e‑handlare

Publicerad tisdag 28 maj 2019 07:30Betallösningar

Att dagens e-handelsbolag ser enkelhet som viktigt när de väljer både betallösning, e‑handelsplattform och affärssystem är ingen hemlighet. Därför ligger fokus på smidighet när Svea Ekonomi och Specter startar sitt nya samarbete.

Tillsammans har Specter och Svea Ekonomi påbörjat framtagandet av en ny koppling där första delen lanseras nu. Syftet med den nya integrationen är att förenkla och ta bort friktion för e‑handlarna och låta dem sköta all administration, betalningar och logistik i ett och samma flöde direkt i Specters molnbaserade affärssystem.

– Utvecklingen inom e-handeln går snabbt framåt, allt fler konsumenter och företag väljer att e‑handla framför att gå till fysiska butiker. Detta gör att e‑handeln är en av de branscher idag där vi som leverantörer måste vara absolut mest snabbfotade för de behov som e‑butikerna har. Målet med samarbetet vi har med Specter är att låta e‑butiken jobba i samma system hela tiden i all administration av försäljningen från e‑butiken. Detta gör att de kan lägga tiden på exempelvis tillväxt istället för administration, säger Torbjörn Malmqvist, Partner Manager på Svea Ekonomi.

För Specter kändes Svea Ekonomi som en självklar partner.

– Vi är väldigt glada över detta samarbete där vi tillsammans med Svea Ekonomi kan effektivisera för e-handlare. Vi kan nu hjälpa ännu fler att växa utan växtvärken som kommer med krånglig administration. Lösningen ger ett effektivt flöde som sparar tid och låter verksamheten fokusera på att erbjuda sina kunder en smidig köpupplevelse, säger Mattias Bratt, VD på Specter.

Den slutgiltiga versionen av kopplingen mellan Specters affärssystem och Svea Ekonomis betallösningar väntas vara klar efter sommaren.

Kontakter

Torbjörn Malmqvist, Partner Manager, Svea Ekonomi: +46 70 719 22 12, torbjorn.malmqvist@sveaekonomi.se

Mattias Bratt, VD, Specter: +46 304 649 422, mattias.bratt@specter.se

Om Specter

Specter effektiviserar vardagen för över tusen företag inom e-handel, retail och B2B med sitt molnbaserade affärssystem. Integrationer finns till marknadens populäraste e-handelsplattformar, betalleverantörer och logistiklösningar. Läs mer på www.specter.se

Sveriges bästa e‑handelskommuner

Stockholm är välkänt som en startup-stad såväl i Sverige som internationellt. Men vilka är egentligen Sveriges bästa e‑handelskommuner? Payson och Svea Ekonomis nya kartläggning visar var e‑handeln blomstrar allra mest.

Algoritmerna styr våra digitala liv

Vi stöter idag allt oftare på begreppet algoritm, speciellt ifråga om sociala medier och sökmotorer. Men det är mycket större än så. Och det är komplext. Algoritmer är en förutsättning för att vårt moderna samhälle ska fungera.

E-handelsguide - 6 tips till dig som vill börja sälja B2B

Är e‑handel verkligen något som företag inom Business to Business behöver? Frågar du Thomas Svensson, e‑handelsexpert på Svea Ekonomi, är svaret självklart. Här kommer hans bästa tips till B2B-företag som vill ligga före konkurrenterna.